donderdag 24 februari 2011

Pedagogsiche werkdag woensdag 2 maart 2011



Geen school voor de kinderen!

Tutti Frutti



Mama, papa,

Mag ik aub elke dag een stuk fruit of groenten meenemen naar de klas?
Als we allemaal een stuk mee hebben, kunnen we een sticker kleven op onze fruitkalender.
We doen nog enkele weken mee aan de wedstrijd.
Ik kreeg reeds een brief mee van school.

Je sloebertje

zondag 20 februari 2011

showtime...

Onze idolen...

Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
This free slideshow design created with Smilebox



Click to play this Smilebox slideshow
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
A slideshow design by Smilebox

We zingen en dansen er op los


Juf kon het niet langer negeren...het zingen en muziek maken van de kleuters en peuters.

In de huishoek moesten de kookpotten, lepeles, tafels en stoelen eraan geloven...rombombom...klonk het dagelijks. De muzikanten waren volop aan het repeteren.Dit vooral met trommelen en luchtgitaar spelen.

In de onthaalhoek werden de stemmen opgewarmd om zich dan ten volle te geven. Allerlei liedjes klonken zoals de liedjes van de klas, de verjaardagsliedjes, liedjes van artiesten,...

Door de belangstelling van de kleuters en peuters begon de juf het thema vorm te geven. Het werd 'We zingen en dansen erop los!'.

We startten met het thema op woensdag 2 februari en konden het zien aan onze klaspop Jules. Die morgen stond hij in onze klas te dansen en te zingen. Toen we hem vroegen wat hij allemaal deed, reageerde hij niet op ons. Hij hoorde ons niet want hij had een hoofdtelefoon op.
Met een tikje op zijn schouder lukte het ons uiteindelijk om zijn aandacht te trekken. Hij vertelde ons dat hij aan het oefenen was om een ster, een idool te worden zoals de zangers en zangeressen op de televisie. Dat vonden de kinderen heel leuk want zelf zingen ze ook graag en ze wilden zelfs muziek maken.
We gingen aan de slag in de klas. Juf Natie bracht een podium mee om op te dansen, te zingen en gitaar te spelen. De kinderen schilderden een mooi geel decor met rode handafdrukken. Elke dag stonden er zangers, zangeressen en muzikanten te oefenen voor hun optreden. En er was geen nood aan toeschouwers. De kinderen gingen spontaan af en toe een kijkje nemen.

Aan de werktafel maakten de kinderen leuke dingen zoals een hoofdtelefoon, een microfoon,…, lieten verfborstel dansen op muziek, kleurden muzieknoten en trommels, druppelden verf op grammofoonplaten of cd’s,…
We gingen ook op luistertocht door de school en hoorden ‘praten, zingen, de telefoon van de directeur rinkelen, vogels buiten fluiten, …’.



Dit thema was echt een topper van en voor de kinderen!

Hiep hiep hoera! Ruben is drie jaar.

donderdag 17 februari 2011

woensdag 16 februari 2011

Geslaagd voor ons energielabel!

Vandaag was er de energie arme dag op school. We begonnen de dag met opwarmingsoefeningen op de speelplaats. Dit onder begeleiding van het MOS-meneertje. Alle kleuters, de leerlingen van 1 en2 en de juffen deden mee.



We hadden ook allemaal een dikke trui aan want de verwarming in de klas stond op een laag pitje. We hoorden ook geen muziek uit de cd-speler.

Net voor de speeltijd werd er op onze klasdeur geklopt. Het was de MOS-politie. Ze kwamen in onze klas checken of we ons aan de afspraken hielden.

En ja hoor, het was ons gelukt!
En we kregen een energielabel!!! Joepie!!


Dikketruiendag ! Wij deden mee!



Met een dikke trui en alle lichten uit
sparen we heel wat elektriciteit uit!
Wij deden mee !

maandag 7 februari 2011

Nieuwjaarsconcert van tweede en derde kleuterklas



Een tweetal weken terug werden we door de tweede en derde kleuterklassen uitgenodigd om naar hun nieuwjaarsconcert te kijken.

De twee eerste kleuterklassen, de directeur en mevrouw Sophie (secretariaat) waren hun publiek.

Juf Natalie deed een poging om alles te filmen. Maar het filmpje is niet van de beste kwaliteit.

Toch willen we iedereen laten mee genieten want het was 'SCHITTEREND'!

dinsdag 1 februari 2011